Gesztenyés tekert piskóta
Elkészítés: könnyű | 1 nagy és 1 kicsi torta
Elkészítés: könnyű | 1 nagy és 1 kicsi torta
Piskóta
Hozzávalók / 1 nagy és 1 kicsi torta:
- 10 tojás
- 10 kanál cukor
- 10 kanál liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
- A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, ráöntöm a fehérjére és óvatosan elkeverem.
- Hozzászitálom a lisztet és alaposan elkeverem.
- 1 nagy és 1 kicsi tepsit sütőpapírral kibélelek és elosztom a tésztát. 180°C-on egymás után 12 perc alatt megsütöm.
- Megvárom míg kihül és vízszintesen 4-4 csíkra vágom.
Gesztenyekrém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg ízesített gesztenyepüré
- 500 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál jamaikai rumaroma
- 1 csomag zselatin fix
- 1 nagy üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
- Gesztenyepürét kiengedem, darabokra tördelem és a mascarponéval krémesre keverem.
- Tejszínt a porcukorral felverem, hozzáadom a püréhez a rummal együtt.
- Hozzáadom a zselatin fixet és alaposan elkeverem a krémben.
Összeállítás
- Megkenem a piskótacsíkokat a krémmel és mindegyikre szórok a meggyből de egy kicsit hagyok a tetejére díszítésnek.
- Elkezdem feltekerni spirál alakban a csíkokat. Mikor egyet feltekertem rárakom a következő csíkra és azzal együtt tekerem.
- 1 nagyobb és egy kisebb tortát készítek el így, tortatálra fektetem őket és megkenem a maradék krémmel. Díszítem a meggyel.
Tippek
- 1 nagy tortát is készíthetünk tetszés szerint.