Gesztenyés tiramisu
Elkészítés: könnyű | 5 desszertes pohár
Elkészítés: könnyű | 5 desszertes pohár
Hozzávalók / 5 desszertes pohár:
- 50 dkg gesztenyepüré (felengedett-ízesített)
- 25 dkg mascarpone
- 400 ml tejszín
- 2 ek porcukor
- 20 db babapiskóta
- 10 db amarettini keksz
- 3 adag hosszúkávé
- 2 evőkanál bonbonmeggy aroma
Elkészítés:
- Kávét összekeverem a bonbonmeggy aromával.
- Tejszínt a porcukorral habbá verem.
- Gesztenyepürét kicsit feldarabolom és a mascarponeval simára keverem. Hozzáadom a tejszínt és habzsákba töltöm.
- A babapiskótákat a rumos kávéba egy pillanatra bemártom, eltöröm és 2-2 db-ot a poharak aljára teszek. Erre rakok egy amarettinit és egy adag krémet.
- Megint a piskóta jön és a krém, tetejére 1-1 kekszet rakok.
- Rögtön fogyasztható, de jól összeérnek az ízek ha egy kicsit áll a hűtőben.