Glutén és cukormentes banánpalacsinta
Elkészítés: könnyű | kb 20 db
Elkészítés: könnyű | kb 20 db
Hozzávalók / kb 20 db:
- 2 nagy banán
- 2 tojás
- 6 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 4 dkg olvasztott vaj
- fél teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A banánokat alaposan összetördelem egy villával.
- Hozzákeverem a tojásokat és a vajat.
- Beleszórom a lisztet és a sütőport és alaposan összekeverem.
- A forró serpenyőt pici vajjal körbekenem és kis halmokat rakok rá. Ha már látszik, hogy buborékos a teteje meg lehet fordítani.
Tippek
- Több kis halomban süssük ki a palacsintákat, mert úgy könnyebb megfordítani.
- Juharsziruppal vagy cukormentes lekvárral is tálalhatjuk, de önmagában is finom, laktató.