Gofritorta mogyorókrémmel
Elkészítés: könnyű | kb 7-8 db
Elkészítés: könnyű | kb 7-8 db
Hozzávalók / kb 7-8 db:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg félig olvasztott vaj
- 6 dkg cukor
- 3 tojás
- 200 ml görögjoghurt
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál sütőpor
- mogyorókrém, tört csokoládé
- 200 ml tejszín
Elkészítés:
- A félig olvasztott vajat kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadom egyesével a tojásokat és mindegyikkel jól elkeverem.
- Hozzákeverem a joghurtot és a tejet is. Beleszitálom a lisztet, sütőport és csomómentesre keverem a tésztát. Bemelegített gofrisütőben elkezdem kisütni a gofrikat, az első gofri előtt a sütőt kicsit kivajazom a többinél már nem kell.
- A tejszínt 1 evőkanál porcukorral felverem. Egymásra teszem a gofrikat, mindegyiket megkenem mogyorókrémmel és ráteszek egy adag tejszínt. A tetejét tejszínnel és tört csokoládéval díszítem.
Tippek
- A hozzávalóknál 7-8 db gofrira adtam meg a mennyiségeket de én ebből mindig dupla adagot készítek, ahogy a képeknél látható is, mert az egyikből tortát készítek a másik adagot meg szoktam hagyni reggelire, lekvárral is nagyon finom.
- Ha kissé sűrűnek találjuk a tésztát ne higítsuk túl mert ennek tömörebbnek kell lennie mint a palacsintatésztának. Ha nagyon sűrű lenne kis tejjel lehet még higítani.