Habcsók egyszerűen
Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi
Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi
Hozzávalók / 2 tepsinyi:
- 2 szobahőmérsékletű tojásfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- 1,25 dkg étkezési keményítő
- 8 dkg porcukor
- fél evőkanál citromlé
- csipet só
- tetszés szerinti gél állagú ételfesték
Elkészítés:
- A tojásfehérjét a csipet sóval és a citromlével háromnegyedig felverem. A kristálycukrot állandó keverés mellett több kicsi részletben hozzáadom.
- A fehérjét addig verem, míg kemény, fényes hab lesz belőle. Ha megfordítom a tállal nem esik ki belőle.
- A porcukrot és a keményítőt átszitálom és spatulával a habba keverem. A fehérjehabot elosztom annyi felé, ahány színt szeretnék. Megszínezem és habzsákokba töltöm.
- Előkészítek 2 nagy tepsit, egy pici habbal rögzítem a sütőpapírt, hogy ne csúszkáljon. A szivárványhoz 2 pálcikát teszek a papírra és elkezdem rányomni a habot. Ha minden habcsókot kinyomtam, a sütőt 70°C-ra előmelegítem.
- Egyszerre beteszem a 2 tepsit és 1 óra 50 percet szárítom a sütőben (alsó felső sütéssel). Ha letelt az idő, a sütőajtót csak résnyire nyitom ki, amíg kitámasztom egy fakanállal és hagyom kihűlni teljesen. Óvatosan leszedem a díszeket a papírról mert nagyon törékenyek. Dobozban, száraz helyen 5-6 napig is felhasználható.