Habos-túrós pite

Elkészítés: könnyű | 25x35 cm tepsi

Tészta


Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:

  • 50 dkg liszt
  • 22 dkg puha margarin/vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

  • A liszthez hozzáadom a cukrot, sütőport és egy csipet sót. Összemorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tejfölt, tojássárgáját és a tejet. Alaposan összegyúrom, majd félreteszem, míg elkészítem a tölteléket.

Túrós töltelék


Hozzávalók:

  • 1 kg félzsíros túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor 40g
  • 10 dkg tejföl
  • 1 citrom leve és héja
  • 5 dkg mazsola
  • 1 egész tojás

Elkészítés:

  • A vaníliás cukrot és a kristálycukrot összekeverem. Közben a túrót villával kicsit összetöröm, a citrom héját ráreszelem, a levéből pedig 3 evőkanálnyit adok hozzá. A tojássárgájákat 4 evőkanál cukorral fehéredésig kikeverem, majd hozzáadom a tejfölt.
  • Belekeverem a pudingport és a túróhoz adom. A fehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem, utána több részletben hozzáadom a cukrokat és fényes kemény habbá verem, mint a habcsókot. A túrókrémet óvatosan fellazítom a fehérjehabbal és kész is a töltelék.

Összeállítás


  • A tésztát kettéválasztom, az egyiket kinyújtom a tepsim méretére 25x35 cm. A tepsibe sütőpapírt terítek és beleteszem a lapot. Ráöntöm a tölteléket, elsimítom és egyik oldalát megszórom a mazsolával.
  • Ráteszem a kinyújtott másik lapot és villával alaposan megszurkálom. Megkenem a maradék 1 felvert tojással és 170°C-on kb 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm utána szeletelem.

További képek