Házi bounty

Elkészítés: könnyű | 30x10 cm forma

Hozzávalók / 30x10 cm forma:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 250 ml tejszín
  • 10 dkg tejpor
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A tejszínt csípősre melegítem a cukorral. Beleszórom a kókuszt és 1 percig kavargatom. Leveszem a tűzről és megvárom, míg szobahőmérsékletűre hűl. Ekkor beleszórom a tejport és alaposan elkeverem.
  • Zsírpapírral bélelt 30x10 cm hosszú formába nyomom és beteszem a hűtőbe legalább 3-4 órára, de legjobb egész éjszakára. Ha kellően megkötött óvatosan kiveszem a formából és hasábokat vágok belőle.
  • A csokit mikroban megolvasztom az olajjal és becsíkozom a hasábok tetejét. Picit visszateszem a hűtőbe.

További képek