Házi bounty
Elkészítés: könnyű | 30x10 cm forma
Elkészítés: könnyű | 30x10 cm forma
Hozzávalók / 30x10 cm forma:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 250 ml tejszín
- 10 dkg tejpor
- 8 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A tejszínt csípősre melegítem a cukorral. Beleszórom a kókuszt és 1 percig kavargatom. Leveszem a tűzről és megvárom, míg szobahőmérsékletűre hűl. Ekkor beleszórom a tejport és alaposan elkeverem.
- Zsírpapírral bélelt 30x10 cm hosszú formába nyomom és beteszem a hűtőbe legalább 3-4 órára, de legjobb egész éjszakára. Ha kellően megkötött óvatosan kiveszem a formából és hasábokat vágok belőle.
- A csokit mikroban megolvasztom az olajjal és becsíkozom a hasábok tetejét. Picit visszateszem a hűtőbe.