Hólabda tekercs

Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet

Kakaós piskóta


Hozzávalók / kb 12-14 szelet :

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána óvatosan összekeverem a fehérjehabbal. Beleszitálom a lisztet a kakaóval együtt és óvatosan elkeverem.
  • A legnagyobb tepsimbe (30x40 cm) sütőpapírt terítek, belesimítom a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Konyharuhára borítom és a papírral együtt feltekerem. Ha kihűlt, kitekerem és betöltöm a krémmel.

Kókuszkrém


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg porcukor
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

  • A mascarponéba keverem, a porcukrot és a kókuszt. A tejszínt háromnegyedig felverem, rászórom a fixálót és keményre verem. Összekeverem a mascarponés krémmel és rákenem a piskótára a háromnegyedét.
  • Felcsavarom, a maradék krémmel pedig megkenem a tetejét. Hűtőbe teszem 1 órára. A csokoládét 1 evőkanál étolajjal megolvasztom és a tekercs tetejére csurgatom. Behűtöm, utána szeletelem.

További képek