Hólabda tekercs
Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet
Kakaós piskóta
Hozzávalók / kb 12-14 szelet :
- 6 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána óvatosan összekeverem a fehérjehabbal. Beleszitálom a lisztet a kakaóval együtt és óvatosan elkeverem.
- A legnagyobb tepsimbe (30x40 cm) sütőpapírt terítek, belesimítom a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Konyharuhára borítom és a papírral együtt feltekerem. Ha kihűlt, kitekerem és betöltöm a krémmel.
Kókuszkrém
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg porcukor
- 200 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 10 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
- A mascarponéba keverem, a porcukrot és a kókuszt. A tejszínt háromnegyedig felverem, rászórom a fixálót és keményre verem. Összekeverem a mascarponés krémmel és rákenem a piskótára a háromnegyedét.
- Felcsavarom, a maradék krémmel pedig megkenem a tetejét. Hűtőbe teszem 1 órára. A csokoládét 1 evőkanál étolajjal megolvasztom és a tekercs tetejére csurgatom. Behűtöm, utána szeletelem.