Japán sajttorta

Elkészítés: könnyű | 20 cm forma

Hozzávalók / 20 cm forma:

  • 4 dkg liszt
  • 2 dkg porcukor
  • 14 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 50 ml tej
  • 4 dkg vaj
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2 teáskanál citromlé

Elkészítés:

  • A mascarponét, vajat, tejet egy kis lábosba teszem és takaréklángon, folyamatos kevergetés mellett összemelegítem. Ha szép sima, leveszem a tűzről és hozzáadom a 3 tojássárgáját, citromlevet.
  • A lisztet és a porcukrot átszitálom és beleszórom. Alaposan elkeverem, és az egészet átszűröm egy szitán egy nagyobb tálba.
  • A tojásfehérjéket háromnegyedig felverem, utána 3 részletben hozzáadom a kristálycukrot. Fényes, kemény habbá verem, mint a habcsókot. A sárgájához keverem óvatosan.
  • 20 cm-es kivehető aljú forma aljára és oldalára sütőpapírt teszek. Alját bevonom alufóliával, hogy közvetlen ne érjen majd a forró víz. A formát egy tepsibe állítom, és kb 2cm magasságban forró vizet öntök köré.
  • A masszát a formába öntöm és 150°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középtől egy ráccsal lejjebb) 30 percig sütöm. Utána egy pillanatra résnyire kinyitom a sütőt, hogy a plussz hő kijöjjön, azonnal visszacsukom és leveszem a hőfokot 110°C-ra. Így sütöm még további 25-30 percig. Ha kész, lekapcsolom a sütőt, kitámasztom egy fakanállal és hagyom 5 percig hülni. Utána kiveszem a formából és forrón tálalom.

Tippek


  • Ha kisebb formában készítjük, a végső sütési időt hosszabbítsuk meg kb 5-10 perccel. Tűpróbával ellenőrizzük, ha a közepébe szúrt pálcára már nem ragad a massza, akkor már jó, szép remegősnek kell maradnia.

További képek