Joghurt-Schnitte
Elkészítés: könnyű | 25x17 cm félbevágva
Elkészítés: könnyű | 25x17 cm félbevágva
Málna zselé
Hozzávalók / 25x17 cm félbevágva:
- 25 dkg fagyasztott málna
- 5 ml víz
- 10 dkg cukor
- 15 g zselatin por
Elkészítés:
- A fagyasztott gyümölcsöt a cukorral és a vízzel felteszem főni. Egy tálkába 5 evőkanál hideg vizet teszek és rászórom a zselatinport.
- Mikor már puha a gyümölcs és kis levet eresztett, leveszem a tűzről, hozzáadom a megduzzadt zselatint és alaposan elkeverem.
- Folpackkal kibélelt hosszúkás formába öntöm, szobahőmérsékleten megvárom amíg kihűl, azután beteszem éjszakára a hűtőbe.
Kakaós alap
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 150 ml tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet.
- Beleszitálom a kakaóport, sütőport, lisztet és csomómentesre keverem.
- 25x35 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on kb 15-20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm és félbevágom.
Joghurtos krém
Hozzávalók:
- 60 dkg görögjoghurt
- 8 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 teáskanál méz
- 200 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- A tejszínt kemény habbá verem.
- A joghurtot a mascarponéval összekeverem. Beleteszem a cukrot, mézet, zselatin fixet, és csomómentesre kikeverem.
- Összekeverem a tejszínnel és felhasználásig hűtőbe teszem.
Összeállítás
- A félbevágott piskótát megkenem a krém felével és ráteszem a málnazselét.
- Wax fóliát vagy tortaformát teszek köré és ráteszem a maradék krémet, azután a másik piskótát. Hűtőbe teszem tálalásig.
Tippek
- A benne lévő zselét, más fagyasztott vagy friss gyümölcsből is elkészíthetjük.