Joghurt torta grapefruit zselével

Elkészítés: könnyű | 20 cm torta

Keksz alap


Hozzávalók / 20 cm torta:

  • 15 dkg darált keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet összekeverem a vajjal és egy 20 cm-es kivehető aljú formába nyomkodom. Hűtőbe teszem míg elkészítem a krémet.

Krém


Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 300 ml joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • egy fél grapefruit leve
  • 15g őrölt zselatin

Elkészítés:

  • A tejszínt a porcukorral felverem és hozzáadom a joghurtot. A zselatint 6 evőkanál vízzel elkeverem és hagyom megduzzadni. A grapefruit levét hozzákeverem a krémhez.
  • A zselatint felmelegítem, de csak annyira, hogy épp hogy feloldódjon. Hozzákeverek pár evőkanál krémet, csomómentesre kikeverem és beleöntöm a többi krémbe. Az előkészített alapra öntöm és hűtőbe teszem pár órára.

Zselé


Hozzávalók:

  • fél grapefruit
  • 1 narancs
  • 10 g tortazselé

Elkészítés:

  • A tortazseléport 300 ml vízzel és 1 evőkanál porcukorral elkeverem és csípősre melegítem. Egy szűrőn átszűröm és félreteszem. A grapefruitot és a narancsot kifilézem és a torta tetejére halmozom.
  • Ha a zselé már nem forró akkor óvatosan ráöntöm a gyümölcsökre és hűtőbe teszem a tortát újabb 1-2 órára.

További képek