Joghurt torta grapefruit zselével
Elkészítés: könnyű | 20 cm torta
Elkészítés: könnyű | 20 cm torta
Keksz alap
Hozzávalók / 20 cm torta:
- 15 dkg darált keksz
- 6 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet összekeverem a vajjal és egy 20 cm-es kivehető aljú formába nyomkodom. Hűtőbe teszem míg elkészítem a krémet.
Krém
Hozzávalók:
- 400 ml tejszín
- 300 ml joghurt
- 10 dkg porcukor
- egy fél grapefruit leve
- 15g őrölt zselatin
Elkészítés:
- A tejszínt a porcukorral felverem és hozzáadom a joghurtot. A zselatint 6 evőkanál vízzel elkeverem és hagyom megduzzadni. A grapefruit levét hozzákeverem a krémhez.
- A zselatint felmelegítem, de csak annyira, hogy épp hogy feloldódjon. Hozzákeverek pár evőkanál krémet, csomómentesre kikeverem és beleöntöm a többi krémbe. Az előkészített alapra öntöm és hűtőbe teszem pár órára.
Zselé
Hozzávalók:
- fél grapefruit
- 1 narancs
- 10 g tortazselé
Elkészítés:
- A tortazseléport 300 ml vízzel és 1 evőkanál porcukorral elkeverem és csípősre melegítem. Egy szűrőn átszűröm és félreteszem. A grapefruitot és a narancsot kifilézem és a torta tetejére halmozom.
- Ha a zselé már nem forró akkor óvatosan ráöntöm a gyümölcsökre és hűtőbe teszem a tortát újabb 1-2 órára.