Joghurtos Gyümölcstorta

Elkészítés: közepes | 26 cm tortaforma

piskóta


Hozzávalók / 26 cm tortaforma:

  • 12dkg liszt
  • 12dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1,5 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • Tojásokat a cukorral kikeverem, hozzáteszem a sütőporos kakaós lisztet, elkavarom.
  • 26 cm-es sütő papírral bélelt tortaformában 180 fokon 12percig sütöm.

    Hagyom a formában kihűlni, aztán leszedem a sütőpapírt és visszateszem a formába.

Krém


Hozzávalók:

  • 60dkg gyümölcs (fagyasztott felengedett is jó)
  • 58dkg görög joghurt
  • 5dkg porcukor
  • 2 csomag őrölt zselatin (20g)

Elkészítés:

  • Összeturmixolom a gyümölcsöket a cukorral és joghurttal. Lehet még cukrot tenni ha akarunk. Tálba öntöm.
  • A 2 csomag zselatint kis lábosba teszem 10kanál hideg vízzel felmelegítem.

    Ha feloldódott teszek hozzá 2 kanál turmixot és a gyümölcshöz adom. Alaposan elkeverem.

  • Ráöntöm a kihűlt piskótára és hűtőbe teszem.
  • 3óra elteltével ujjammal csíkokat húzok bele ebbe kerülnek a gyümölcsök. Bármilyen gyümölccsel lehet díszíteni. Legjobb ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük, de minimum 5 órára!

Tippek


  • Fagyasztott helyett friss gyümölcsökből is elkészíthetjük ezt tortát, de arányokat tartsuk be.