Joghurtos Gyümölcstorta
Elkészítés: közepes | 26 cm tortaforma
Elkészítés: közepes | 26 cm tortaforma
piskóta
Hozzávalók / 26 cm tortaforma:
- 12dkg liszt
- 12dkg cukor
- 4 tojás
- 2 teáskanál kakaópor
- 1,5 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- Tojásokat a cukorral kikeverem, hozzáteszem a sütőporos kakaós lisztet, elkavarom.
26 cm-es sütő papírral bélelt tortaformában 180 fokon 12percig sütöm.
Hagyom a formában kihűlni, aztán leszedem a sütőpapírt és visszateszem a formába.
Krém
Hozzávalók:
- 60dkg gyümölcs (fagyasztott felengedett is jó)
- 58dkg görög joghurt
- 5dkg porcukor
- 2 csomag őrölt zselatin (20g)
Elkészítés:
- Összeturmixolom a gyümölcsöket a cukorral és joghurttal. Lehet még cukrot tenni ha akarunk. Tálba öntöm.
A 2 csomag zselatint kis lábosba teszem 10kanál hideg vízzel felmelegítem.
Ha feloldódott teszek hozzá 2 kanál turmixot és a gyümölcshöz adom. Alaposan elkeverem.
- Ráöntöm a kihűlt piskótára és hűtőbe teszem.
- 3óra elteltével ujjammal csíkokat húzok bele ebbe kerülnek a gyümölcsök. Bármilyen gyümölccsel lehet díszíteni. Legjobb ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük, de minimum 5 órára!
Tippek
- Fagyasztott helyett friss gyümölcsökből is elkészíthetjük ezt tortát, de arányokat tartsuk be.