Joghurtos sajttorta eperrel

Elkészítés: könnyű | 24 cm torta

Kakaós alap


Hozzávalók / 24 cm torta :

  • 20 dkg kakaós keksz
  • 6,5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kakaós kekszet ledarálom és összekeverem a vajjal.
  • 24 cm forma alját sütőpapírral bevonom, belenyomkodom a masszát. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.

Joghurtos krém


Hozzávalók:

  • 75 dkg görög joghurt
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg átszitált porcukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 1 citrom héja és 1 evőkanál lé

Elkészítés:

  • A joghurtot összekeverem a mascarponéval, ízesítem a porcukorral, a citrom levével és héjával.
  • Hozzáadom a zselatin fixeket, csomómentesre elkeverem és az alapra öntöm. Hűtőbe teszem legalább 2 órára, mielőtt ráteszem a gyümölcsös réteget.

Epres sűrítmény


Hozzávalók:

  • 30 dkg fagyasztott eper
  • 5 dkg cukor
  • 5 ml víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 g étkezési keményítő + 2 evőkanál víz

Elkészítés:

  • Az epret felteszem főni az 5 ml vízzel és a cukorral, citromlével.
  • Mikor már egyet forrt és kezdenek szétesni az eprek, a keményítőt kikeverem 2 evőkanál vízzel és az eperhez adom.
  • Ha megfelelően besűrűsödött lezárom és hagyom majdnem teljesen kihűlni.
  • A még nem teljesen kihűlt elegyet a torta tetején óvatosan elkenem. Hűtőbe teszem minimum 5 órára, de egész éjszakára a legjobb.

Tippek


  • Tejszínhabbal díszítem.