Joghurtos sajttorta eperrel
Elkészítés: könnyű | 24 cm torta
Elkészítés: könnyű | 24 cm torta
Kakaós alap
Hozzávalók / 24 cm torta :
- 20 dkg kakaós keksz
- 6,5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kakaós kekszet ledarálom és összekeverem a vajjal.
- 24 cm forma alját sütőpapírral bevonom, belenyomkodom a masszát. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.
Joghurtos krém
Hozzávalók:
- 75 dkg görög joghurt
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg átszitált porcukor
- 2 csomag zselatin fix
- 1 citrom héja és 1 evőkanál lé
Elkészítés:
- A joghurtot összekeverem a mascarponéval, ízesítem a porcukorral, a citrom levével és héjával.
- Hozzáadom a zselatin fixeket, csomómentesre elkeverem és az alapra öntöm. Hűtőbe teszem legalább 2 órára, mielőtt ráteszem a gyümölcsös réteget.
Epres sűrítmény
Hozzávalók:
- 30 dkg fagyasztott eper
- 5 dkg cukor
- 5 ml víz
- 2 evőkanál citromlé
- 20 g étkezési keményítő + 2 evőkanál víz
Elkészítés:
- Az epret felteszem főni az 5 ml vízzel és a cukorral, citromlével.
- Mikor már egyet forrt és kezdenek szétesni az eprek, a keményítőt kikeverem 2 evőkanál vízzel és az eperhez adom.
- Ha megfelelően besűrűsödött lezárom és hagyom majdnem teljesen kihűlni.
- A még nem teljesen kihűlt elegyet a torta tetején óvatosan elkenem. Hűtőbe teszem minimum 5 órára, de egész éjszakára a legjobb.
Tippek
- Tejszínhabbal díszítem.