Joghurtos zselétorta
Elkészítés: közepes | 22 cm-es szilikon kuglófforma
Elkészítés: közepes | 22 cm-es szilikon kuglófforma
Hozzávalók / 22 cm-es szilikon kuglófforma :
- 1 csomag babapiskóta
- 50 dkg barackos joghurt
- 400 ml tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 20g őrölt zselatin
- 22g színtelen tortazselé
- 500 ml almalé
- 1-1 marék málna és szőlő
- 2 sárgabarack
Elkészítés:
- Először a torta tejejét a zselét készítjük el. Ehhez előkészítem a gyümölcsöket, a barackot pici kockákra vágom és a forma alján elosztom. Az almalébe belekeverem a tortazseléport és forrásig melegítem, kevergetve langyosra hűtöm és a gyömölcsökre öntöm. Hűtőbe teszem 1 órára.
- A krémhez az őrölt zselatint 8 evőkanál vízzel egy kis lábosba teszem, elkeverem és hagyom megduzzadni. A tejszínt 3 evőkanál porcukorral felverem, hozzáadom a joghurtot. A zselatint felmelegítem, de csak annyira, hogy szépen felolvadjon, lezárom és hozzáadok 4-5 evőkanál krémet. Addig kevergetem, míg teljesen csomómentes lesz, azután beleöntöm a többi krémbe és simára keverem.
- A krém felét a zselén óvatosan elosztom és kirakom babapiskótával. Erre teszem a maradék krémet és befedem babapiskótával. Hűtőbe teszem 5-6 órára, de legjobb egész éjszakára. Másnap kiveszem a hűtőből, 5 másodpercre meleg vízbe mártom és tortatálra borítom. Óvatosan lehúzom róla a formát és a maradék gyümölccsel díszítem.