Kakaós-diós keksz
Elkészítés: könnyű | kb 20 db
Elkészítés: könnyű | kb 20 db
Hozzávalók / kb 20 db:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- fél teáskanál sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 1-1 tábla tej és fehércsokoládé
Elkészítés:
- A vajat a cukorral és a tojással jól elkeverem. Hozzáadom a sütőport, lisztet, kakaóport és a diót.
- Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem a tésztát minimum 1 órára de legjobb egész éjszakára.
- A tésztából kb 2cm vastag és 5cm hosszú hengereket formázom és 180°C-on kb 10-12 perc alatt megsütöm. Rácson kihűtöm.
- A csokoládékat 1-1 evőkanál olajjal megolvasztom és a kihűlt kekszek tetejét kicifrázom vele.