Kakaós-diós keksz

Elkészítés: könnyű | kb 20 db

Hozzávalók / kb 20 db:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • fél teáskanál sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 1-1 tábla tej és fehércsokoládé

Elkészítés:

  • A vajat a cukorral és a tojással jól elkeverem. Hozzáadom a sütőport, lisztet, kakaóport és a diót.
  • Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem a tésztát minimum 1 órára de legjobb egész éjszakára.
  • A tésztából kb 2cm vastag és 5cm hosszú hengereket formázom és 180°C-on kb 10-12 perc alatt megsütöm. Rácson kihűtöm.
  • A csokoládékat 1-1 evőkanál olajjal megolvasztom és a kihűlt kekszek tetejét kicifrázom vele.

További képek