Kapuciner szelet
Elkészítés: könnyű | 23x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 23x30 cm tepsi
Piskóta alap
Hozzávalók / 23x30 cm tepsi:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem és hozzáadom az olajat.
- Hozzászitálom a lisztet és a sütőport és óvatosan beleforgatom a fehérjehabot is. Sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm. Kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 3,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 csomag főzős tejszínes pudingpor
- 28 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A pudingport 1dl tejben elkeverem. A többi tejet a cukorral összemelegítem és hozzáadom a pudingot. Addig főzöm míg jó sűrű lesz. Kiöntöm egy tálba és kihűtöm.
- A vajat kihabosítom, hozzákeverem a hideg pudingot. A fele krémet a piskótára kenem. A másik feléhez hozzáadom a kakaóport és azt is a krémre kenem. Behűtöm.
Máz
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A csokoládét simára olvasztom az olajjal. Megvárom míg langyosra hűl és a behűtött sütemény tetejére öntöm. Még mielőtt teljesen megkötne a csokimáz a tetején felszeletelem a süteményt.
Tippek
- Ne várjuk meg míg keményre köt a tetején a csoki, mert akkor már nem lehet szépen felszeletelni a süteményt.