Kapuciner szelet

Elkészítés: könnyű | 23x30 cm tepsi

Piskóta alap


Hozzávalók / 23x30 cm tepsi:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem és hozzáadom az olajat.
  • Hozzászitálom a lisztet és a sütőport és óvatosan beleforgatom a fehérjehabot is. Sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm. Kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag főzős tejszínes pudingpor
  • 28 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A pudingport 1dl tejben elkeverem. A többi tejet a cukorral összemelegítem és hozzáadom a pudingot. Addig főzöm míg jó sűrű lesz. Kiöntöm egy tálba és kihűtöm.
  • A vajat kihabosítom, hozzákeverem a hideg pudingot. A fele krémet a piskótára kenem. A másik feléhez hozzáadom a kakaóport és azt is a krémre kenem. Behűtöm.

Máz


Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A csokoládét simára olvasztom az olajjal. Megvárom míg langyosra hűl és a behűtött sütemény tetejére öntöm. Még mielőtt teljesen megkötne a csokimáz a tetején felszeletelem a süteményt.

Tippek


  • Ne várjuk meg míg keményre köt a tetején a csoki, mert akkor már nem lehet szépen felszeletelni a süteményt.