Kavart körtés pite

Elkészítés: könnyű | 28 cm-es forma

Hozzávalók / 28 cm-es forma:

  • 2 körte
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 13 dkg puha vaj
  • 13 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • pár szeg egész dió

Elkészítés:

  • A vajat a cukorral és a tejjel kikeverem, utána hozzáadom a tojásokat. Beleszitálom a lisztet, kakaóport, sütőport és simára keverem.
  • 28 cm-es kivehető aljú piteformát kivajazok, kilisztezek és elsimítom benne a masszát. A körtét meghámozom felszeletelem és kirakom a sütemény tetejét. Pár szem egész dióval díszítem. Tetejét vékonyan megcukrozom és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm, míg teljesen átsül. Tejszínhabbal tálalom.

További képek