Kávé mousse torta

Elkészítés: könnyű | 20 cm forma

Alap


Hozzávalók / 20 cm forma:

  • 18 dkg fűszeres keksz darálva
  • 8 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A vajat a keksszel összemorzsolom, és egy 20 cm-es kivehető aljú formába nyomkodom. Hűtőbe teszem, amíg elkészítem a krémet.

Krém


Hozzávalók:

  • 2 db kávépor (kb 2x18g)
  • 400 ml tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 10g őrölt zselatin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál mogyorókrém

Elkészítés:

  • A mascarponéból félreteszek 10dkg-ot, ezt majd a mogyorókrémmel ki fogom keverni a díszítéshez. A kávéport 2 evőkanál vízzel csomómentesre keverem.
  • A többi mascarponét a porcukorral és a feloldott kávéval simára keverem. A tejszínt felverem és a krémbe keverem.
  • A zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverem, megduzzasztom, majd felmelegítem de csak annyira, hogy épp feloldódjon. Adok hozzá pár kanál krémet simára keverem, majd az egészet a krémbe öntöm. Alaposan elkeverem és a behűtött alapra öntöm. Hűtőbe teszem pár órára.
  • A díszítéshez a maradék mascarponét a mogyorókrémmel simára keverem, habzsákba töltöm és a formából kiszedett torta tetejére nyomom.

További képek