Kávé mousse torta
Elkészítés: könnyű | 20 cm forma
Elkészítés: könnyű | 20 cm forma
Alap
Hozzávalók / 20 cm forma:
- 18 dkg fűszeres keksz darálva
- 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A vajat a keksszel összemorzsolom, és egy 20 cm-es kivehető aljú formába nyomkodom. Hűtőbe teszem, amíg elkészítem a krémet.
Krém
Hozzávalók:
- 2 db kávépor (kb 2x18g)
- 400 ml tejszín
- 50 dkg mascarpone
- 10g őrölt zselatin
- 8 dkg porcukor
- 2 evőkanál mogyorókrém
Elkészítés:
- A mascarponéból félreteszek 10dkg-ot, ezt majd a mogyorókrémmel ki fogom keverni a díszítéshez. A kávéport 2 evőkanál vízzel csomómentesre keverem.
- A többi mascarponét a porcukorral és a feloldott kávéval simára keverem. A tejszínt felverem és a krémbe keverem.
- A zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverem, megduzzasztom, majd felmelegítem de csak annyira, hogy épp feloldódjon. Adok hozzá pár kanál krémet simára keverem, majd az egészet a krémbe öntöm. Alaposan elkeverem és a behűtött alapra öntöm. Hűtőbe teszem pár órára.
- A díszítéshez a maradék mascarponét a mogyorókrémmel simára keverem, habzsákba töltöm és a formából kiszedett torta tetejére nyomom.