Kávékrémes hegy

Elkészítés: könnyű | 6 főre

Piskóta


Hozzávalók / 6 főre:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál instant kávé

Elkészítés:

  • Tojásokat szétválasztom, a fehérjét kis sóval keményre felverem.
  • Sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. A lisztet átszitálom az instant kávéval együtt.
  • Sárgájához két részletben hozzáadom a fehérjét és a lisztes kávét.
  • 30x 40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on 12 percig sütöm.

Kávékrém


Hozzávalók:

  • 75 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 300 ml tejszín + 2 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A kávét 1 evőkanál forró vízzel elkeverem.
  • Mascarponét simára keverem a cukorral, hozzáadom a kávét és a zselatin fixet
  • Csomómentesre elkeverem és 15 percre a hűtőbe teszem.

Összeállítás


  • Piskótát 8x8 cm-es négyzet alakú kiszúróval szaggatom. Ami marad azokból a négyzetek fele lesz. Ezek lesznek középen.
  • A piskóták összes oldalát megkenem a krémmel és hegy alakúra formázom.
  • Megkenek egy négyzetet hozzáragasztok egy felet és megint egy egész négyzetet.
  • A krémmel minden kis tortácskát bekenek, aztán bevonom őket a felvert tejszínhabbal, tetejére kis kókuszreszeléket szórok.