Kávékrémes hegy
Elkészítés: könnyű | 6 főre
Elkészítés: könnyű | 6 főre
Piskóta
Hozzávalók / 6 főre:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 1 evőkanál instant kávé
Elkészítés:
- Tojásokat szétválasztom, a fehérjét kis sóval keményre felverem.
- Sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. A lisztet átszitálom az instant kávéval együtt.
- Sárgájához két részletben hozzáadom a fehérjét és a lisztes kávét.
- 30x 40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on 12 percig sütöm.
Kávékrém
Hozzávalók:
- 75 dkg mascarpone
- 2 evőkanál instant kávé
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag zselatin fix
- 300 ml tejszín + 2 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
- A kávét 1 evőkanál forró vízzel elkeverem.
- Mascarponét simára keverem a cukorral, hozzáadom a kávét és a zselatin fixet
- Csomómentesre elkeverem és 15 percre a hűtőbe teszem.
Összeállítás
- Piskótát 8x8 cm-es négyzet alakú kiszúróval szaggatom. Ami marad azokból a négyzetek fele lesz. Ezek lesznek középen.
- A piskóták összes oldalát megkenem a krémmel és hegy alakúra formázom.
- Megkenek egy négyzetet hozzáragasztok egy felet és megint egy egész négyzetet.
- A krémmel minden kis tortácskát bekenek, aztán bevonom őket a felvert tejszínhabbal, tetejére kis kókuszreszeléket szórok.