Kávés-csokoládés fatörzs

Elkészítés: nehéz | 1 nagy fatörzs

Világos piskóta


Hozzávalók / 1 nagy fatörzs:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A piskótát 2 részletben sütöm meg: először 6 tojásból. Ehhez 6 tojás fehérjét pici sóval felverem, sárgájukat a cukorral kikeverem. Összekeverem.
  • Azután hozzáadom a lisztet és 35x40 cm sütőpapírozott tepsiben 180°C-on kb 10 perc alatt megsütöm. Konyharuhára borítom, lehúzom a papírt és gyorsan feltekerem. Kihűtöm.
  • A másik 4 tojással ugyanígy járok el, csak kisebb tepsiben sütöm melynek mérete 25x35 cm.

Kávés csokoládé krém


Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • csipet só
  • 8 dkg kakaópor
  • 1,5 dkg instant kávépor
  • 35 dkg vaj

Elkészítés:

  • A tejszínt a cukorral, sóval összemelegítem. Ha már jó forró, leveszem a tűzről, hozzáadom a kakaóport, kávét és 20 dkg vajat. Addig keverem, míg elolvad a vaj a krémben. Kihűtöm.
  • Ha teljesen kihűlt a krém és jó sűrű, kikeverem a maradék vajat és hozzáadom a krémet. Hűtőbe teszem felhasználásig.

Összeállítás


  • A sima piskótákat megkenem a kávés krémmel, feltekerem. A nagyobbat tálra teszem, a kisebbet félbevágom és a nagyobb oldalához illesztem. Jól megkenem a csokis krémmel, mindenhol befedje a krém. Marcipán gombákkal és dió, keksz szórattal díszítem.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 1 csomag fehér marcipánmassza
  • ételfesték por és csepp
  • darált dió
  • darált keksz
  • kakaópor

További képek