Kávés-csokoládés fatörzs
Elkészítés: nehéz | 1 nagy fatörzs
Elkészítés: nehéz | 1 nagy fatörzs
Világos piskóta
Hozzávalók / 1 nagy fatörzs:
- 10 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A piskótát 2 részletben sütöm meg: először 6 tojásból. Ehhez 6 tojás fehérjét pici sóval felverem, sárgájukat a cukorral kikeverem. Összekeverem.
- Azután hozzáadom a lisztet és 35x40 cm sütőpapírozott tepsiben 180°C-on kb 10 perc alatt megsütöm. Konyharuhára borítom, lehúzom a papírt és gyorsan feltekerem. Kihűtöm.
- A másik 4 tojással ugyanígy járok el, csak kisebb tepsiben sütöm melynek mérete 25x35 cm.
Kávés csokoládé krém
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- csipet só
- 8 dkg kakaópor
- 1,5 dkg instant kávépor
- 35 dkg vaj
Elkészítés:
- A tejszínt a cukorral, sóval összemelegítem. Ha már jó forró, leveszem a tűzről, hozzáadom a kakaóport, kávét és 20 dkg vajat. Addig keverem, míg elolvad a vaj a krémben. Kihűtöm.
- Ha teljesen kihűlt a krém és jó sűrű, kikeverem a maradék vajat és hozzáadom a krémet. Hűtőbe teszem felhasználásig.
Összeállítás
- A sima piskótákat megkenem a kávés krémmel, feltekerem. A nagyobbat tálra teszem, a kisebbet félbevágom és a nagyobb oldalához illesztem. Jól megkenem a csokis krémmel, mindenhol befedje a krém. Marcipán gombákkal és dió, keksz szórattal díszítem.
Díszítés
Hozzávalók:
- 1 csomag fehér marcipánmassza
- ételfesték por és csepp
- darált dió
- darált keksz
- kakaópor