Kevert almás sütemény

Elkészítés: könnyű | 26 cm piteforma

Hozzávalók / 26 cm piteforma:

  • kb 1 kg alma
  • fél citrom leve
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál fahéj
  • marék szeletelt mandula

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozom és pici darabokra szeletelem. Fél citrom levével megöntözöm, hogy ne barnuljon meg.
  • A tojásokat a cukorral kikeverem, hozzáadom a fahéjat, vajat, tejet és a vaníliát. Hozzászitálom a lisztet a sütőporral együtt és belekeverem az almát.
  • Egy kb 26 cm átmérőjű piteformát kivajazok, kilisztezek és beleöntöm a masszát. Tetejét egy marék szeletelt mandulával megszórom. 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 40-45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

További képek