Kevert almás sütemény
Elkészítés: könnyű | 26 cm piteforma
Elkészítés: könnyű | 26 cm piteforma
Hozzávalók / 26 cm piteforma:
- kb 1 kg alma
- fél citrom leve
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 1,5 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál fahéj
- marék szeletelt mandula
Elkészítés:
- Az almákat meghámozom és pici darabokra szeletelem. Fél citrom levével megöntözöm, hogy ne barnuljon meg.
- A tojásokat a cukorral kikeverem, hozzáadom a fahéjat, vajat, tejet és a vaníliát. Hozzászitálom a lisztet a sütőporral együtt és belekeverem az almát.
- Egy kb 26 cm átmérőjű piteformát kivajazok, kilisztezek és beleöntöm a masszát. Tetejét egy marék szeletelt mandulával megszórom. 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 40-45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.