Kiwi charlotte
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Hozzávalók / 22 cm forma:
- 1 kg kiwi
- 10 dkg porcukor
- 400 ml joghurt
- 400 ml tejszín
- 1 csokis muffin vagy kicsi piskóta
- 1,5 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- Egy 22 cm átmérőjű tálat folpackkal kibélelek. A kiwiket meghámozom, felszeletelem és kibélelem vele a tálat.
- A tejszínt a cukorral háromnegyedig felverem, hozzáadom a fixálót. Csomómentesre keverem. A joghurtot a tejszínhez adom.
- A krém felét a tálba teszem, rámorzsolom a muffint és ráöntöm a krém többi részét. A maradék kiwivel kirakom az alját és betakarom a folpackkal. Nehezéknek kis tányérokat pakolok rá és hűtőbe teszem minimum 5 órára.