Klasszikus tiramisu
Elkészítés: könnyű | 6 főre
Elkészítés: könnyű | 6 főre
Hozzávalók / 6 főre:
- 50 dkg mascarpone
- 6 friss szalmonella ellen kezelt tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 nagy csomag babapiskóta
- 5 adag hosszúkávé
- 3 evőkanál rum
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
- A sárgájákat a cukorral alaposan kikeverem, hozzáadom a mascarponét és simára elegyítem. Óvatosan belekeverem a fehérjehabot.
- Lefőzőm a kávét, ízesítem cukorral és rummal. A babapiskótákat egy pillanatra belemártom és kirakom az edény alját. Rakok rá egy adag krémet és így rétegezem, míg elfogy a piskóta és a krém.
- Hűtőbe teszem minimum 4-6 órára, de legjobb egész éjszakára. Tálalás előtt kakaóporral megszórom.