Kókuszos borított szelet

Elkészítés: könnyű | 23x30 cm tepsi

Csokis alap


Hozzávalók / 23x30 cm tepsi:

  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral jól kikeverem.
  • A csokit a vajjal megolvasztom és a tojásos cukorhoz keverem.
  • Hozzászitálom a sütőport és a lisztet, alaposan elkeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.

Kókuszos réteg


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  • Krémhez a hozzávalókat összekeverem és a csokis réteg tetejére simítom.
  • 180°C-on kb 40-45 percig sütöm. Ha kihült csak utána szeletelem.