Kókuszos panna cotta
Elkészítés: könnyű | 6 desszertes pohárnyi
Elkészítés: könnyű | 6 desszertes pohárnyi
Hozzávalók / 6 desszertes pohárnyi:
- 4,5 dl 2,8 % tej
- 2 dl habtejszín
- 6 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8g őrölt zselatinpor
- 30 dkg áfonya
- 3 evőkanál citromlé + 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A zselatint egy kis tálba teszem és 4 evőkanál vízzel elkeverem. Hagyom megduzzadni, míg elkészítem az alapot. Ehhez a tejet, tejszínt, 5 dkg kristálycukrot, vaníliát és a kókuszt, kis lábosba teszem és csípősre melegítem.
- Leveszem a tűztől és hozzáadom a zselatint. Alaposan elkeverem és poharakba adagolom. Ha már nem meleg, hűtőbe teszem 1 órára.
- Az öntethez az áfonyát kis lábosba teszem, hozzáadok egy evőkanál vizet, a citromlevet és a 3 evőkanál cukrot. Addig melegítem, míg az áfonyaszemek kezdenek szétesni, és már picit kezd sűrűsödni. Kiöntöm egy tálba és ha már langyos, akkor a behűtött panna cották tetejére adagolom. Hűtőbe teszem fogyasztásig.
Tippek
- Készíthetjük más gyümölccsel is, jól passzol még hozzá a málna vagy akár az eper!