Kókuszos panna cotta

Elkészítés: könnyű | 6 desszertes pohárnyi

Hozzávalók / 6 desszertes pohárnyi:

  • 4,5 dl 2,8 % tej
  • 2 dl habtejszín
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8g őrölt zselatinpor
  • 30 dkg áfonya
  • 3 evőkanál citromlé + 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A zselatint egy kis tálba teszem és 4 evőkanál vízzel elkeverem. Hagyom megduzzadni, míg elkészítem az alapot. Ehhez a tejet, tejszínt, 5 dkg kristálycukrot, vaníliát és a kókuszt, kis lábosba teszem és csípősre melegítem.
  • Leveszem a tűztől és hozzáadom a zselatint. Alaposan elkeverem és poharakba adagolom. Ha már nem meleg, hűtőbe teszem 1 órára.
  • Az öntethez az áfonyát kis lábosba teszem, hozzáadok egy evőkanál vizet, a citromlevet és a 3 evőkanál cukrot. Addig melegítem, míg az áfonyaszemek kezdenek szétesni, és már picit kezd sűrűsödni. Kiöntöm egy tálba és ha már langyos, akkor a behűtött panna cották tetejére adagolom. Hűtőbe teszem fogyasztásig.

Tippek


  • Készíthetjük más gyümölccsel is, jól passzol még hozzá a málna vagy akár az eper!

További képek