Kókusztejes mangós sajttorta
Elkészítés: könnyű | 20 cm forma
Elkészítés: könnyű | 20 cm forma
Keksz alap
Hozzávalók / 20 cm forma:
- 18 dkg kókuszos keksz
- 6 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy kivehető aljú 20cm formába nyomkodom és hűtőbe teszem.
Krém
Hozzávalók:
- 330 ml kókusztej
- 250 ml 2.8% tej
- 170 ml cukrozott sűrített tej
- 25 dkg mascarpone
- 20 g zselatin por (2 csomag)
Elkészítés:
- Egy tálkába 8 evőkanál hideg vizet teszek és rászórom a zselatinport. Kicsit megkeverem és hagyom megduzzadni.
- A mascarponét, kókusztejet, sűrített tejet és a sima tejet összemelegítem, még langyosan hozzáadom a megduzzadt zselatint és csípősre melegítem.
- Lehúzom a tűzről és szoba-hőmérsékletűre hűtöm, időnként megkeverem. Ha már egész langyosra hűlt az alapra öntöm és hűtőbe teszem minimum 3 órára.
Mangó zselé
Hozzávalók:
- 25 dkg konzerv mangó
- 150 ml szirup a mangó levéből
- 10 g zselatin
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
- A mangót botmixerrel pürésítem. A zselatint 4 evőkanál hideg vízre szórom, megkeverem és hagyom duzzadni.
- A pürét a sziruppal és a citromlével felteszem főni és ha már langyos hozzáadom a zselatint. Csípősig melegítem ezt is, utána leveszem a tűzről, átöntöm egy tálba és kevergetem míg szoba-hőmérsékletűre hűl.
- Óvatosan a kókusztejes krémre öntöm és hűtőbe teszem minimum 4 órára, de legjobb egész éjszakára.
Tippek
- A sima tej helyett használhatunk csak kókusztejet is.