Kossuth Kifli
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm-es tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm-es tepsi
Hozzávalók / 22x30 cm-es tepsi:
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A vajat a cukorral, vaníliával kikeverem, majd hozzáadom a tojássárgákat és alaposan elkeverem.
- A sárgájás masszát fellazítom a fehérjével, és két részletben beleszitálom a lisztet a sütőporral együtt. 22x30 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezek, egyenletesen elkenem rajta a masszát.
- Tetejét habkártyával simára húzom és rákenem a baracklekvárt. Rászórom a diót és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kihűlt, egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy pohárral kifli formákat szaggatok. További baracklekvárral és porcukorral tálalom.