Kozák sapka
Elkészítés: könnyű | kb 20 db
Elkészítés: könnyű | kb 20 db
Piskóta
Hozzávalók / kb 20 db:
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- Tojásokat szétválasztom, fehérjét kis sóval keményre felverem.
- Sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a vizet és óvatosan összeforgatom a fehérjével. Hozzászitálom a lisztet, kakaót, sütőport és alaposan elkeverem.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 25x35 cm tepsiben kb 10-12 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt 4cm-es szaggatóval kis köröket szaggatok.
Krém és bevonat
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a mártogatáshoz
- 1 tábla tejcsokoládé
Elkészítés:
- A csokit 1 evőkanál étolajjal mikróban megolvasztom. A mascarponét a porcukorral és a kókusszal összekeverem.
- Egy piskóta korongra kis krémet kenek, ráteszem a másik felét és körbekenem a krémmel. Meghempergetem a kókuszban, a tetejére egy kiskanálnyi csokit csorgatok. Hűtőbe teszem tálalásig.
Tippek
- A maradék piskótadarabokat kis zacskóban fagyasszuk le, később felhasználhatjuk puncs szelethez vagy akár desszertgolyókhoz is.