Kozák sapka

Elkészítés: könnyű | kb 20 db

Piskóta


Hozzávalók / kb 20 db:

  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • Tojásokat szétválasztom, fehérjét kis sóval keményre felverem.
  • Sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a vizet és óvatosan összeforgatom a fehérjével. Hozzászitálom a lisztet, kakaót, sütőport és alaposan elkeverem.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben 25x35 cm tepsiben kb 10-12 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt 4cm-es szaggatóval kis köröket szaggatok.

Krém és bevonat


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a mártogatáshoz
  • 1 tábla tejcsokoládé

Elkészítés:

  • A csokit 1 evőkanál étolajjal mikróban megolvasztom. A mascarponét a porcukorral és a kókusszal összekeverem.
  • Egy piskóta korongra kis krémet kenek, ráteszem a másik felét és körbekenem a krémmel. Meghempergetem a kókuszban, a tetejére egy kiskanálnyi csokit csorgatok. Hűtőbe teszem tálalásig.

Tippek


  • A maradék piskótadarabokat kis zacskóban fagyasszuk le, később felhasználhatjuk puncs szelethez vagy akár desszertgolyókhoz is.

További képek