Lime pite
Elkészítés: könnyű | 28 cm forma
Elkészítés: könnyű | 28 cm forma
Keksz alap
Hozzávalók / 28 cm forma:
- 25 dkg keksz
- 7 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. A formába egyenletesen benyomkodom és 180°C-os sütőben 5 percig elősütöm.
Lime krém
Hozzávalók:
- 4 lime
- 1 citrom
- 1 doboz cukrozott sűrített tej 375g
- 4 tojássárgája
- 200 ml tejszín
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- A limeok héját lereszelem és a citromét is. Kifacsarom és leszűröm a levüket, összesen 150ml lére van szükségem.
- Kb 2 lime héját a tojássárgájával összekeverem. Hozzáadom a sűrített tejet, utána a lime levet. Alaposan elkeverem.
- Az előkészített alapra öntöm és 180°C-os sütőben (középen, alsó felső sütéssel) 15 percig sütöm. Szobahőmérsékleten kihűtöm, utána beteszem a hűtőbe minimum 2-3 órára.
- Tálalás előtt a tejszínt a porcukorral felverem, ráhalmozom a süteményre. A maradék lime és citromhéjjal díszítem.