Lukumades

Elkészítés: könnyű | kb 30 db

Hozzávalók / kb 30 db:

  • 20 dkg liszt
  • kb 2 dl meleg víz
  • fél csomag instant porélesztő
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg nagy darabos dió

Elkészítés:

  • A liszthez hozzákeverek minden hozzávalót és lassanként a meleg vizet is. Alaposan összekeverem, kb 5 percig dagasztom, húzogatom a tésztát.
  • Letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem. Ha megkelt habzsákba töltöm, és kis halmokat nyomok óvatosan a meleg olajba, ollóval mindig levágom. Szép barnára megsütöm, leszűröm.
  • A diót sütőben megpirítom, összetöröm. A fánkokat tálra teszem, leöntöm a mézzel és rászórom a diót. Forrón tálalom.

További képek