Lukumades
Elkészítés: könnyű | kb 30 db
Elkészítés: könnyű | kb 30 db
Hozzávalók / kb 30 db:
- 20 dkg liszt
- kb 2 dl meleg víz
- fél csomag instant porélesztő
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 2 dkg cukor
- csipet só
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg nagy darabos dió
Elkészítés:
- A liszthez hozzákeverek minden hozzávalót és lassanként a meleg vizet is. Alaposan összekeverem, kb 5 percig dagasztom, húzogatom a tésztát.
- Letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem. Ha megkelt habzsákba töltöm, és kis halmokat nyomok óvatosan a meleg olajba, ollóval mindig levágom. Szép barnára megsütöm, leszűröm.
- A diót sütőben megpirítom, összetöröm. A fánkokat tálra teszem, leöntöm a mézzel és rászórom a diót. Forrón tálalom.