Mákos-meggyes kavart süti

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojás
  • 220 ml tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral, a citrom héjával és a vajjal elkeverem. Hozzáöntöm a tejet is.
  • Belekeverem a lisztet a sütőporral, végül a mákot.
  • Kiöntöm egy 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe és rászórom a meggyet. 180°C-os előmelegített sütőben (alsó felső sütéssel) kb 15-20 perc alatt megsütöm. Porcukorral tálalom.

További képek