Mákos-meggyes kavart süti
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 tojás
- 220 ml tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral, a citrom héjával és a vajjal elkeverem. Hozzáöntöm a tejet is.
- Belekeverem a lisztet a sütőporral, végül a mákot.
- Kiöntöm egy 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe és rászórom a meggyet. 180°C-os előmelegített sütőben (alsó felső sütéssel) kb 15-20 perc alatt megsütöm. Porcukorral tálalom.