Mákos zserbó ribizli lekvárral

Elkészítés: könnyű | 25x35 cm tepsi

Tészta


Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:

  • kb 50-55 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojássárgája + 1 egész tojás kenésnek
  • 1,5-2 dl tej
  • 1 citrom héja

Elkészítés:

  • A lisztet összekeverem a cukorral, sütőporral, citrom héjával és elmorzsolom benne a margarint. Hozzáadom a tojássárgákat és annyi tejet amennyivel össze tudom gyúrni. Egy 25x35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 30 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom héja
  • fél üveg ribizlilekvár

Elkészítés:

  • A mákot összekeverem a porcukorral és a citrom héjával.

Összeállítás


Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A tészta súlyát lemérem és három felé osztom. Az első gombócot kinyújtom a tepsim méretére és villával megszurkálom. Megkenem lekvárral és rászórom a cukros mák felét.
  • Befedem a második lappal és ezt is megszurkálom. Megkenem lekvárral és rászórom a maradék mákot. Ráteszem a fedőlapot és ezt is megszurkálom. Tojással lekenem és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütöm. A csokit az olajjal összeolvasztom és lekenem a már nem forró sütemény tetejét. Ha kihűlt, felszeletelem.

További képek