Máktorta citromos krémmel
Elkészítés: könnyű | 20 cm forma
Elkészítés: könnyű | 20 cm forma
Alap
Hozzávalók / 20 cm forma:
- 3 tojás
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- fél csomag sütőpor
- 1 alma
- 1 marék kandírozott narancshéj
Elkészítés:
- A fehérjéket elkezdem habosítani, lassan hozzáadom a cukor felét és kemény, vágható habbá verem. A sárgáját a többi cukorral fehéredésig keverem.
- Az almát meghámozom, lereszelem, utána a mákot, lisztet, sütőport összekeverem. A kikevert sárgáját a fehérjehabhoz adom és rászórom a mákos keveréket. Óvatosan elkeverem. Beleszórom a narancshéjat, almát, vajat és egy 20cm átmérőjű sütőpapírral bélelt formába öntöm.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 150g citromos joghurt
- kb 3 evőkanál porcukor
- fél citrom leve és héja
- 1 gránátalma
Elkészítés:
- A mascarponét összekeverem a porcukorral, joghurttal és a citrom héjával és levével. A kihűlt sütemény tetején elkenem és megszórom a gránátalma magokkal.
Tippek
- Készíthetjük liszt nélkül is, ez esetben 25 dkg mákot használjunk.