Málnahabos triffle

Elkészítés: közepes | 1 triffle tál

Piskótatekercs


Hozzávalók / 1 triffle tál:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 4-5 evőkanál málnalekvár

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd belekeverem a fehérjehabba.
  • Beleszitálom a lisztet és óvatosan átkeverem. 170°C-ra előmelegített sütőben (középen, alsó-felső sütéssel) kb 12-15 perc alatt megsütöm. Ha átsült, konyharuhára terítem, sütőpapírt lehúzom, megkenem a málnalekvárral és szorosan felcsavarom. Ha kihűlt kb 20-21 szeletbe vágom.

Málnahab


Hozzávalók:

  • 500 ml tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál málnalekvár
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 45 dkg málna

Elkészítés:

  • A tejszínt a porcukorral háromnegyedig felverem, majd hozzáadom a mascarponét. Belekeverem a málnalekvárt és a citromlevet.

Összeállítás


  • A triffle tálba 8-9 tekercset teszek körbe és hármat az aljára. A krém felét rásimítom és rászórom a málna felét is. Erre körbe ráteszem a maradék tekercset és rásimítom a maradék krémet.
  • Közepére halmozom a maradék málnát és pár mentalevéllel, illetve pici porcukorral díszítem. Hűtőbe teszem tálalásig.

További képek