Málnahabos triffle
Elkészítés: közepes | 1 triffle tál
Elkészítés: közepes | 1 triffle tál
Piskótatekercs
Hozzávalók / 1 triffle tál:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 4-5 evőkanál málnalekvár
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd belekeverem a fehérjehabba.
- Beleszitálom a lisztet és óvatosan átkeverem. 170°C-ra előmelegített sütőben (középen, alsó-felső sütéssel) kb 12-15 perc alatt megsütöm. Ha átsült, konyharuhára terítem, sütőpapírt lehúzom, megkenem a málnalekvárral és szorosan felcsavarom. Ha kihűlt kb 20-21 szeletbe vágom.
Málnahab
Hozzávalók:
- 500 ml tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál málnalekvár
- 3-4 evőkanál citromlé
- 45 dkg málna
Elkészítés:
- A tejszínt a porcukorral háromnegyedig felverem, majd hozzáadom a mascarponét. Belekeverem a málnalekvárt és a citromlevet.
Összeállítás
- A triffle tálba 8-9 tekercset teszek körbe és hármat az aljára. A krém felét rásimítom és rászórom a málna felét is. Erre körbe ráteszem a maradék tekercset és rásimítom a maradék krémet.
- Közepére halmozom a maradék málnát és pár mentalevéllel, illetve pici porcukorral díszítem. Hűtőbe teszem tálalásig.