Málnás desszert kenyér

Elkészítés: könnyű | 1 desszert kenyér

Hozzávalók / 1 desszert kenyér:

  • 15 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 120 ml tej
  • 10 dkg tejföl
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 200 ml tejszín
  • 20 dkg málna + 2-3 szál ribizli

Elkészítés:

  • A vajat kikeverem a cukorral. Hozzáadom egyesével a tojásokat, utána a tejfölt, tejet. Hozzászitálom a lisztet a sütőporral együtt és simára keverem. Óvatosan a masszába keverem a málna felét.
  • Sütőpapírral kibélelek egy 11x30 cm-es kenyérformát, és a masszát beleöntöm. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm. Félidőben alufóliával letakarom. Tűpróbával ellenőrzöm, fejjel lefelé fordítva a formában kihűtöm.
  • Ha kihült a kenyér, végeit levágom és a tejszínt pici porcukorral felverem. A tetejére öntöm és a maradék gyümölccsel kidíszítem.

További képek