Málnás desszert kenyér
Elkészítés: könnyű | 1 desszert kenyér
Elkészítés: könnyű | 1 desszert kenyér
Hozzávalók / 1 desszert kenyér:
- 15 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 120 ml tej
- 10 dkg tejföl
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 200 ml tejszín
- 20 dkg málna + 2-3 szál ribizli
Elkészítés:
- A vajat kikeverem a cukorral. Hozzáadom egyesével a tojásokat, utána a tejfölt, tejet. Hozzászitálom a lisztet a sütőporral együtt és simára keverem. Óvatosan a masszába keverem a málna felét.
- Sütőpapírral kibélelek egy 11x30 cm-es kenyérformát, és a masszát beleöntöm. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm. Félidőben alufóliával letakarom. Tűpróbával ellenőrzöm, fejjel lefelé fordítva a formában kihűtöm.
- Ha kihült a kenyér, végeit levágom és a tejszínt pici porcukorral felverem. A tetejére öntöm és a maradék gyümölccsel kidíszítem.