Málnás étcsokoládés Charlotte
Elkészítés: közepes | kb 12 szelet
Elkészítés: közepes | kb 12 szelet
Piskóta tekercs
Hozzávalók / kb 12 szelet:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
Elkészítés:
- Tojásokat szétválasztom, fehérjét kis sóval keményre felverem, sárgáját a cukorral fehéredésig keverem.
- Óvatosan hozzákeverem a fehérjét és lassan a lisztet.
- 2 nagy tepsiben 180°C-on 10-12 perc alatt megsütöm, lehúzom a sütőpapírt és nedves konyharuhába tekerem.
- Ha kihűlt mindkettőt baracklekvárral megkenem és szeletekre vágom.
Csokoládés krém
Hozzávalók:
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 50 dkg mascarpone
- 40 dkg friss vagy fagyasztott/felengedett málna
- 8 evőkanál porcukor
- 250 ml tejszín habbá verve
- 10 zselatinlap
Elkészítés:
- Gőz felett megolvasztom a csokoládét.
- Hozzákeverem a mascarponét és a cukrot, végül a málnát és a habbá vert tejszínt.
- Zselatinlapokat beáztatom hideg vízbe 5 percre.
- Egy kicsi lábosba teszem és 6 kanál vízzel meglangyosítom. Először a masszából adok hozzá 2 kanálllal aztán az egészet a krémhez keverem.
Összeállítás
- A piskótatekercseket folpackkal kibélelt formában szorosan elrendezem. Kb 7-8 darabot hagyok az aljára.
- A krémet ráöntöm és a maradék piskótával befedem.
- Nehezéknek lapos tányérokat helyezek rá és kb 4-5 órára hűtőbe teszem.