Málnás sajttorta
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Keksz alap
Hozzávalók / 22 cm forma:
- 18 dkg zabkeksz
- 4 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet ledarálom, összekeverem az olvasztott vajjal és a forma alján egyenletesen lenyomkodom.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm. Kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 10 dkg málna + 10 dkg málna díszítésnek
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 200 ml tejszín díszítésnek
Elkészítés:
- A mascarponét kikeverem a cukorral és a vanília kivonattal. Hozzáadom egyesével a tojásokat és simára keverem. Az előkészített alapra ráöntöm a krém felét, erre rádobálok kb 10dkg málnát és ráöntöm a maradék krémet.
- Leveszem a hőfokot 160°C-ra és kb 45-50 percig sütöm. Mikor kiveszem még kicsit remegősnek kell lennie a közepének, de a beleszúrt pálcán már nem folyik. Szobahőmérsékletűre hűtöm és beteszem a hűtőbe 2-3 órára.
- Óvatosan kiveszem a formából és a maradék málnával, tejszínhabbal díszítem.
Tippek
- Fagyasztott, felengedett gyümölcsből is készíthetjük.
- Ahogy hül, úgy alakul ki körben a pereme, ahol majd szépen megáll a díszítés.