Málnazselés túrótorta fehércsoki gallérral

Elkészítés: közepes | 22 cm forma

Keksz alap


Hozzávalók / 22 cm forma:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 22cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára sütőpapír kör teszek, wax fóliát illesztek körbe és egyenletesen lenyomkodom a kekszet. Hűtőbe teszem, míg elkészítem a krémet.

Túrókrém


Hozzávalók:

  • 50 dkg krémes túró
  • 35 dkg tejföl
  • 400 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 20g őrölt zselatin
  • 1 citrom
  • 10 dkg málna

Elkészítés:

  • A túrót szép simára keverem, ha darabosabb lenne, akkor szitán áttöröm. Összekeverem a porcukorral, tejföllel, a citrom lereszelt héjával és 1 evőkanál citromlével.
  • Egy kis kerámiaedénybe 8 evőkanál vizet teszek és rászórom a zselatinport. Alaposan elkeverem és hagyom megduzzadni.
  • A tejszínt 2 evőkanál porcukorral keményre felverem. A zselatint bedobom pár másodpercre a mikróba és addig kevergetem, míg teljesen feloldódik. Ekkor hozzáteszek 3 evőkanálnyi túrókrémet, ezzel hőkiegyenlítem és mindent a krémbe öntöm. Alaposan elkeverem.
  • Óvatosan belekeverem a tejszínt a krémbe és a behűtött alapra öntöm a felét. Megszórom 10 dkg málnával és rásimítom a maradék krémet. Hűtőbe teszem 2-3 órára.

Málnazselé


Hozzávalók:

  • 25 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 lap zselatin vagy 8g örölt zselatin
  • 50 ml víz

Elkészítés:

  • A málnát egy kis lábosba teszem és hozzáadom a cukrot és a vizet. Kevergetve melegítem, míg összeesik és elkezd forrni.
  • Attól függően, hogy mit használok, a lapzselatint vízbe áztatom, a port 4 evőkanál vízre rászórom.
  • Az elegyet átszűröm a magoktól és még forrón hozzáadom a kinyomkodott zselatinlapokat. Ha porzselatint használok, akkor egyben hozzáadom és alaposan elkeverem.
  • A zselét egy másik szűrőn újra átszűröm, hogy teljesen mag és csomómentes legyen. Hagyom, hogy kissé hűljön, és amikor már kb a szobahőmérsékletet elérte, akkor óvatosan a behűtött tortára öntöm. Hűtőbe teszem minimum 3 órára, de legjobb egész éjszakára.

Fehércsoki gallér


Hozzávalók:

  • 15 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:

  • A fehércsoki háromnegyedét egy kerámia tálban mikróban megolvasztom. Elkeverem és hozzáadom a maradék csokit. Ezzel visszahűtöm, tehát temperálom. Teljesen simára keverem. Egy zárt habzsákba vagy zacskóba töltöm.
  • Sütőpapírból akkora hosszúságú csíkot vágok, amekkora körbe a tortaforma, a magassága pedig 1-2 cm legyen magasabb mint a torta. A pultra terítek egy nagy sütőpapír darabot, erre ráteszem a csíkot. Kivágom a fehércsokis zacskó végét és rácsorgatom a csokit jobbra azután balra csíkokkal. A maradék csokival a tortára húzok vonalakat.
  • Várok pár percet, azután a papírcsíkot felemelem és átrakom egy tiszta részre. Itt annyit vártam, hogy a csoki kezdjen kicsit megkötni, de még rugalmas maradjon. Mivel nagyon meleg volt egy hajszárító hideg funkciójával segítettem rá. Hidegben a pulton is megköt gyorsan, ezért figyelni kell. A csíkot óvatosan a torta köré illesztem és beteszem a hűtőbe. Kb fél óra múlva lassan, óvatosan lehúzom a papírt, és tálalom a tortát.

További képek