Manhattan rolád

Elkészítés: könnyű | kb 8-10 szelet

Kakaós piskótatekercs


Hozzávalók / kb 8-10 szelet:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. A fehérjéhez adom és alaposan elkeverem.
  • A lisztet a kakaóporral együtt a tetejére szitálom, és óvatosan, nagy mozdulatokkal összekeverem. A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt terítek, elsimítom rajta a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt megsütöm. Ha kész, picit hagyom hűlni, lehúzom a papírt és még melegen konyharuhába felcsavarom.

Fehércsokis vajkrém


Hozzávalók:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 50 ml tej
  • 25 dkg teavaj
  • 15 dkg porcukor
  • fehér/tej/étcsoki forgács díszítésnek

Elkészítés:

  • A fehércsokit felaprítom, üvegtálba teszem és ráöntöm a tejet. Mikróban pár másodperc alatt felforrósítom és addig kevergetem, míg a csoki szépen felolvad.
  • A vajat a porcukorral alaposan kihabosítom, és ráöntöm a kihűlt fehércsokit. Szép simára keverem a mixerrel.
  • A kihűlt piskótatekercset kitekerem, és megkenem a krém háromnegyedével. Oldalról feltekerem, és megkenem a maradék krémmel. Díszítem a csokiforgáccsal és hűtőbe teszem 1-2 órára, utána szeletelem.

További képek