Manhattan rolád
Elkészítés: könnyű | kb 8-10 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 8-10 szelet
Kakaós piskótatekercs
Hozzávalók / kb 8-10 szelet:
- 8 tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. A fehérjéhez adom és alaposan elkeverem.
- A lisztet a kakaóporral együtt a tetejére szitálom, és óvatosan, nagy mozdulatokkal összekeverem. A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt terítek, elsimítom rajta a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt megsütöm. Ha kész, picit hagyom hűlni, lehúzom a papírt és még melegen konyharuhába felcsavarom.
Fehércsokis vajkrém
Hozzávalók:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 50 ml tej
- 25 dkg teavaj
- 15 dkg porcukor
- fehér/tej/étcsoki forgács díszítésnek
Elkészítés:
- A fehércsokit felaprítom, üvegtálba teszem és ráöntöm a tejet. Mikróban pár másodperc alatt felforrósítom és addig kevergetem, míg a csoki szépen felolvad.
- A vajat a porcukorral alaposan kihabosítom, és ráöntöm a kihűlt fehércsokit. Szép simára keverem a mixerrel.
- A kihűlt piskótatekercset kitekerem, és megkenem a krém háromnegyedével. Oldalról feltekerem, és megkenem a maradék krémmel. Díszítem a csokiforgáccsal és hűtőbe teszem 1-2 órára, utána szeletelem.