Maradékmentő süti

Elkészítés: könnyű | kb 8 szelet

Piskóta


Hozzávalók / kb 8 szelet :

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval keményre felverem.
  • A sárgáját a cukorral jól kikeverem, aztán a fehérjével óvatosan elegyítem.
  • Beleszitálom a lisztet, sütőport és kakaóport. Jól elkeverem és egy 28x35 sütőpapírozott tepsiben 180°C-on kb 10 perc alatt megsütöm.
  • Ha kihűlt a piskóta 3 egyenlő részre vágom.

Krém


Hozzávalók:

  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 8 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A pudingport 1 dl tejben elkeverem, a többi tejet a cukorral csípősre melegítem. Beleöntöm a pudingot és besűrítem. Kihűtöm.
  • A mascarponét kikeverem és a pudingot apránként hozzáadom. Rászórom a zselatin fixet és alaposan átkeverem.
  • Hozzáadok 6 evőkanál kókuszreszeléket, végül a felvert tejszínt. Hűtőbe teszem egy órára.

Összeállítás


  • A lapokat megkenem a kókuszos krémmel. A tetejét pedig megszórom a maradék kókusszal és kis kakaóporral. Tálalásig hűtőben tartom.