Maradékmentő süti
Elkészítés: könnyű | kb 8 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 8 szelet
Piskóta
Hozzávalók / kb 8 szelet :
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval keményre felverem.
- A sárgáját a cukorral jól kikeverem, aztán a fehérjével óvatosan elegyítem.
- Beleszitálom a lisztet, sütőport és kakaóport. Jól elkeverem és egy 28x35 sütőpapírozott tepsiben 180°C-on kb 10 perc alatt megsütöm.
- Ha kihűlt a piskóta 3 egyenlő részre vágom.
Krém
Hozzávalók:
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 20 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2 csomag zselatin fix
- 8 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
- A pudingport 1 dl tejben elkeverem, a többi tejet a cukorral csípősre melegítem. Beleöntöm a pudingot és besűrítem. Kihűtöm.
- A mascarponét kikeverem és a pudingot apránként hozzáadom. Rászórom a zselatin fixet és alaposan átkeverem.
- Hozzáadok 6 evőkanál kókuszreszeléket, végül a felvert tejszínt. Hűtőbe teszem egy órára.
Összeállítás
- A lapokat megkenem a kókuszos krémmel. A tetejét pedig megszórom a maradék kókusszal és kis kakaóporral. Tálalásig hűtőben tartom.