Márványos csokihab
Elkészítés: könnyű | 1 nagy tálnyi vagy 6 pohár
Elkészítés: könnyű | 1 nagy tálnyi vagy 6 pohár
Hozzávalók / 1 nagy tálnyi vagy 6 pohár:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg fehércsokoládé
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- mini piskótakorongok díszítésnek
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom. A csokoládékat összetördelem, külön tálba teszem és mindegyikhez 4-4 dkg vajat teszek. Mikróban megolvasztom és simára keverem.
- A sárgáját csak simára keverem, a fehérjét egy pici sóval háromnegyedig felverem, 2 részletben hozzáadom a cukrot. Addig keverem, míg fényes, kemény, vágható hab lesz belőle. Ekkor 3 felé osztom.
- A tojássárgáját 3 felé osztom és a csokoládékba keverem. Ezután a különböző csokikat a fehérjehabbal elkeverem. Egy nagy tálban, egymás tetejére halmozom a habokat és egy késsel kicsit összekeverem, hogy márványos legyen.
- Hűtőbe teszem minimum 2-3 órára. Tálalás előtt a mini piskóta korongokkal feldíszítem.