Márványos epres brownie
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Brownie alap
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 30 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 3 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
Elkészítés:
- A csokit összeolvasztom a vajjal és simára keverem. Hozzákeverem a cukrot, utána egyesével a tojásokat.
- Belekeverem a lisztet és a masszát egy sütőpapírozott 22x30 cm-es tepsibe öntöm.
Krémsajtos rész
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 2 tojás
- 10 dkg kristálycukor
Elkészítés:
- A mascarponét összekeverem a cukorral és a tojásokkal. Óvatosan a csokoládés rész tetejére öntöm.
Gyümölcsös rész
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
- Az epret a cukorral simára turmixolom. A krémsajtos rész tetejére halmozom egy kanál segítségével. Fentről lefelé, csík alakban halmozom rá. Ha ezzel megvagyok egy kés vagy hurkapálca segítségével óvatosan csíkokat húzok bele.
- 170°C-ra előmelegített sütőben kb 1 órát sütöm. Már nem nyersnek de rezgősnek kell maradnia. Lekapcsolom a sütőt és kitámasztom egy fakanállal. Hagyom így kihűlni, utána beteszem a hűtőbe pár órára és csak utána szeletelem fel.