Márványos meggyes
Elkészítés: könnyű | 25x35 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 25x35 cm tepsi
Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:
- kb 50-60 dkg meggy
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 4 tojás
- 2 dkg kakaópor
- 1,5 dl étolaj
- 150 ml tej
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, utána több részletben hozzáadom a cukor felét és fényes, kemény habbá verem. A többi cukrot a tojássárgákkal kikeverem, utána hozzáadom az olajat, tejet és alaposan elkeverem.
- A lisztet a sütőporral együtt átszitálom, és két részletben a sárgájához adom. A fehérjehabbal fellazítom és kétfelé osztom a krémet. Az egyikbe belekeverem a kakaóport.
- Egy 25x35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, beleöntöm a sárga masszát. Erre halmozom a kakaósat, és egy vékony fakanál végével hullámokat rajzolok bele, hogy kialakítsam a márványos mintát.
- Rászórom a meggyet és 170°C-ra előmelegített sütőben (középen, alsó felső sütéssel) kb 20-25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.