Mascarponés répatorta

Elkészítés: közepes | 23x30 cm tepsi

Répatorta


Hozzávalók / 23x30 cm tepsi:

  • 45 dkg reszelt répa
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 dl étolaj

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral jól kikeverem és hozzáadom az olajat.
  • Hozzászitálom a lisztet, sütőport, fahéjat, és belekeverem a diót is.
  • Hozzáadom a reszelt répát és sütőpapíros tepsibe öntöm. 180°C-on kb 40percig sütöm míg szépen átsül, tűpróbával ellenőrzöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 350 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

  • A mascarponét beízesítem a cukorral. Rászórom a zselatin fixet és csomómentesre keverem.
  • A tejszínt felverem és a mascarponéba keverem.

Kandírozott répa


Hozzávalók:

  • 15 dkg reszelt répa
  • 3 dl víz
  • 20 dkg cukor

Elkészítés:

  • A vízbe beleszórom a cukrot és megvárom míg felforr.
  • Beleteszem a répát és 5 percig forralom.
  • Leveszem a tűzről és hagyom a szirupban kihűlni.
  • Átöntöm egy szitába és jól lecsepegtetem., utána kiterítem egy tálcára.

Összeállítás


  • A kihűlt piskótát félbevágom és megkenem a krém felével.
  • Ráteszem a másik lapot és rákenem a maradék krémet az oldalára és a tetejére.
  • Hűtőbe teszem 1 órára és szeletelés után díszítem a kandírozott répával.

További képek