Mascarponés répatorta
Elkészítés: közepes | 23x30 cm tepsi
Elkészítés: közepes | 23x30 cm tepsi
Répatorta
Hozzávalók / 23x30 cm tepsi:
- 45 dkg reszelt répa
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 4 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 dl étolaj
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral jól kikeverem és hozzáadom az olajat.
- Hozzászitálom a lisztet, sütőport, fahéjat, és belekeverem a diót is.
- Hozzáadom a reszelt répát és sütőpapíros tepsibe öntöm. 180°C-on kb 40percig sütöm míg szépen átsül, tűpróbával ellenőrzöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 350 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
- A mascarponét beízesítem a cukorral. Rászórom a zselatin fixet és csomómentesre keverem.
- A tejszínt felverem és a mascarponéba keverem.
Kandírozott répa
Hozzávalók:
- 15 dkg reszelt répa
- 3 dl víz
- 20 dkg cukor
Elkészítés:
- A vízbe beleszórom a cukrot és megvárom míg felforr.
- Beleteszem a répát és 5 percig forralom.
- Leveszem a tűzről és hagyom a szirupban kihűlni.
- Átöntöm egy szitába és jól lecsepegtetem., utána kiterítem egy tálcára.
Összeállítás
- A kihűlt piskótát félbevágom és megkenem a krém felével.
- Ráteszem a másik lapot és rákenem a maradék krémet az oldalára és a tetejére.
- Hűtőbe teszem 1 órára és szeletelés után díszítem a kandírozott répával.