Matcha teás sajttorta kocka

Elkészítés: könnyű | 20x20 cm-es forma

Keksz alap


Hozzávalók / 20x20 cm-es forma:

  • 18 dkg darált édes keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és egy 20x20 cm-es kivehető aljú formába nyomkodom úgy, hogy kicsi peremet is hagyok körben. 160°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál matcha tea por

Elkészítés:

  • A matcha port kis meleg vízzel simára keverem. A mascarponét a cukorral és a vanília kivonattal elkeverem, hozzáadom egyesével a tojásokat. Belekeverem a kikevert zöld tea port és az előkészített keksz alapra öntöm.
  • 160°C-os sütőben (alsó felső sütéssel, középen) kb 45 percig sütöm. Ha átsült de még remegős kész is van. Hagyom a résnyire nyitva hagyott lekapcsolt sütőben kihűlni, majd hűtőbe teszem éjszakára.

Matcha tető


Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 200 ml tejszín
  • 10g őrölt zselatinpor
  • 3 teáskanál matcha por

Elkészítés:

  • Az őrölt zselatint kis vízzel kikeverem és hagyom megduzzadni. A tejszínt csípősre melegítem és ráöntöm az összedarabolt fehér csokira. Simára keverem, beleszórom a zöld tea port és hozzáadom a zselatint is. Simára keverem, átszűröm és a behűtött sajttorta tetejére öntöm. Hűtőbe teszem 2 órára, utána szeletelem.

Tippek


  • Ha nem tartjuk elég zöldnek a matcha port, tehetünk hozzá pici gél zöld ételfestéket is.

További képek