Matcha teás sajttorta kocka
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm-es forma
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm-es forma
Keksz alap
Hozzávalók / 20x20 cm-es forma:
- 18 dkg darált édes keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és egy 20x20 cm-es kivehető aljú formába nyomkodom úgy, hogy kicsi peremet is hagyok körben. 160°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm.
Töltelék
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 teáskanál matcha tea por
Elkészítés:
- A matcha port kis meleg vízzel simára keverem. A mascarponét a cukorral és a vanília kivonattal elkeverem, hozzáadom egyesével a tojásokat. Belekeverem a kikevert zöld tea port és az előkészített keksz alapra öntöm.
- 160°C-os sütőben (alsó felső sütéssel, középen) kb 45 percig sütöm. Ha átsült de még remegős kész is van. Hagyom a résnyire nyitva hagyott lekapcsolt sütőben kihűlni, majd hűtőbe teszem éjszakára.
Matcha tető
Hozzávalók:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 200 ml tejszín
- 10g őrölt zselatinpor
- 3 teáskanál matcha por
Elkészítés:
- Az őrölt zselatint kis vízzel kikeverem és hagyom megduzzadni. A tejszínt csípősre melegítem és ráöntöm az összedarabolt fehér csokira. Simára keverem, beleszórom a zöld tea port és hozzáadom a zselatint is. Simára keverem, átszűröm és a behűtött sajttorta tetejére öntöm. Hűtőbe teszem 2 órára, utána szeletelem.
Tippek
- Ha nem tartjuk elég zöldnek a matcha port, tehetünk hozzá pici gél zöld ételfestéket is.