Mézes-fahéjas szelet

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Piskóta


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a fehérjét, rászórom a lisztet és csomómentesre keverem.
  • 30x40 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-on megsütöm. Kihűtöm és 3 egyenlő részre vágom.

Krém


Hozzávalók:

  • 30 dkg mascapone
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg méz + 3 evőkanál a díszítéshez

Elkészítés:

  • A mascarponét kikeverem a fahéjjal, mézzel. Hozzádom a zselatin fixet és csomómentesre keverem. A tejszínt felverem és a krémbe forgatom.

Összeállítás


  • A lapokat megkenem a krémmel és hűtőbe teszem minimum 2-3 órára. Tálra teszem, leöntöm még 3 evőkanál mézzel és dekorcukorral díszítem.

További képek