Mézes-fahéjas szelet
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Piskóta
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a fehérjét, rászórom a lisztet és csomómentesre keverem.
- 30x40 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-on megsütöm. Kihűtöm és 3 egyenlő részre vágom.
Krém
Hozzávalók:
- 30 dkg mascapone
- 200 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg méz + 3 evőkanál a díszítéshez
Elkészítés:
- A mascarponét kikeverem a fahéjjal, mézzel. Hozzádom a zselatin fixet és csomómentesre keverem. A tejszínt felverem és a krémbe forgatom.
Összeállítás
- A lapokat megkenem a krémmel és hűtőbe teszem minimum 2-3 órára. Tálra teszem, leöntöm még 3 evőkanál mézzel és dekorcukorral díszítem.