Mozart szelet

Elkészítés: közepes | 22x30 cm tepsi

Kakaós piskóta


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál presso kávé

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a kávét és a kakaóport.
  • Beleforgatom a fehérjés rész felét és rászitálom a lisztet, jól elkeverem, ezután hozzáadom a maradék fehérjét is. 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-os sütőben (alsó felső sütéssel, középen) megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.

Pisztáciás piskóta


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2,5 dkg darált natúr pisztácia
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem, óvatosan a fehérjéhez forgatom és rászórom a pisztáciát. Alaposan összekeverem és 22x30 cm tepsiben 180°C-on 5-6 perc alatt megsütöm. Kihűtöm.

Vajkrém


Hozzávalók:

  • 35 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 3 dkg sárga marcipán
  • 15 dkg fehér marcipán

Elkészítés:

  • A puha vajat kikeverem a porcukorral és 2 felé osztom a krémet. Az egyikbe belereszelem a sárga marcipánt és mixerrel amennyire csak tudom simára keverem.
  • A másik krémhez a tejcsokit mikróban megolvasztom 1,5 evőkanál étolajjal és mikor szobahőmérsékletűre hűlt, akkor keverem a vajhoz.

Összeállítás


  • A kakaós piskótát ketté vágom, az egyiket tálcára teszem és négyszögletű tartót helyezek köré. Megkenem a csokis krémmel és ráhelyezem a pisztáciás lapot.
  • A fehér marcipánt porcukrozott deszkán a sütemény méretére kinyújtom és a pisztáciás piskótára helyezem. Ezt megkenem a marcipános krémmel és ráteszem a második kakaós-kávés lapot a tetejére.

Bevonómáz


Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A fehércsokoládét 1 evőkanál étolajjal mikróban megolvasztom, simára keverem és leöntöm a sütemény tetejét. Beteszem a hűtőbe és ha megkötött, ráöntöm a csokoládés mázat.
  • Ehhez a vajat összemelegítem a cukorral, tejjel és a kakaóporral. Addig melegítem és kevergetem, amíg a cukor feloldódik. Hagyom szoba hőmérsékletűre hűlni, időnként átkeverem, és a fehércsokis rész tetejére öntöm.

További képek