Nosztalgia diószelet

Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet

Piskóta


Hozzávalók / kb 12-14 szelet:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem és a fehérjéhez adom.
  • A lisztet két részletben beleszitálom, alaposan elkeverem. A masszát 33x40 cm-es sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on készre sütöm. Tűpróbával ellenörzöm és kihűtöm. Ha kihűlt hosszában 3 csíkra vágom.

Diókrém


Hozzávalók:

  • 38 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 35 dkg puha vaj
  • 5 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:

  • A diót a porcukorral összekeverem. A tejet felforralom és a diós cukrot leforrázom vele. Hagyom szoba hőmérsékletűre hűlni.
  • A puha vajat és a rumot belekeverem, beteszem a hűtőbe és kb 1 órát hűtöm, közben 15 percenként átkeverem. Ha már kenhető állapotban van és nem folyik, a lapokat megkenem a diókrémmel és beteszem a hűtőbe.
  • A fehércsokoládét 1 evőkanál étolajjal megolvasztom és becsíkozom a szelet tetejét. Hagyom rádermedni és szeletekre vágva tálalom.

További képek