Nosztalgia diószelet
Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet
Piskóta
Hozzávalók / kb 12-14 szelet:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem és a fehérjéhez adom.
- A lisztet két részletben beleszitálom, alaposan elkeverem. A masszát 33x40 cm-es sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on készre sütöm. Tűpróbával ellenörzöm és kihűtöm. Ha kihűlt hosszában 3 csíkra vágom.
Diókrém
Hozzávalók:
- 38 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál rumaroma
- 35 dkg puha vaj
- 5 dkg fehércsokoládé
Elkészítés:
- A diót a porcukorral összekeverem. A tejet felforralom és a diós cukrot leforrázom vele. Hagyom szoba hőmérsékletűre hűlni.
- A puha vajat és a rumot belekeverem, beteszem a hűtőbe és kb 1 órát hűtöm, közben 15 percenként átkeverem. Ha már kenhető állapotban van és nem folyik, a lapokat megkenem a diókrémmel és beteszem a hűtőbe.
- A fehércsokoládét 1 evőkanál étolajjal megolvasztom és becsíkozom a szelet tetejét. Hagyom rádermedni és szeletekre vágva tálalom.