Nutellás sajttorta sütés nélkül

Elkészítés: közepes | 25x25 cm forma

Kekszalap


Hozzávalók / 25x25 cm forma:

  • 35 dkg darált keksz
  • 10-12 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A darált kekszet összekeverem az olvasztott vajjal, és egy 25x25 cm kivehető aljú formába nyomkodom. Hűtőbe teszem, míg elkészítem a krémet.

Krém


Hozzávalók:

  • 75 dkg mascarpone
  • 20 dkg nutella
  • 3 evőkanál porcukor
  • 400 ml tejszín
  • 3 csomag zselatin fix

Elkészítés:

  • Felverem a tejszínt 2 evőkanál cukorral. A mascarponét 2 tálba teszem, az egyikbe 50 dkg-ot a másikba 25 dkg-ot.
  • A nagyobb adaghoz hozzáadom a nutellát, a tejszín felét és simára keverem. Beleszórok 2 csomag fixálót és géppel csomómentesre kikeverem.
  • A kisebb adag mascarponéhoz 1 evőkanál porcukrot adok és a többi tejszínt. Beleszórok 1 csomag fixálót és csomómentesre elkeverem. A csokis alapot a behűtött alapra öntöm és hűtőbe teszem 10 percre.
  • Ha kicsit megkeményedett, elsimítom a tetején a tejszínes krémet és hűtőbe teszem éjszakára. Másnap óvatosan kiemelem a formából és kockákra vágom.

Diógrillázs


Hozzávalók:

  • 20 dkg durvára vágott dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5-6 csepp citromlé

Elkészítés:

  • A cukrot egy vas serpenyőben takaréklángra teszem. Rácsöpögtetem a citromlevet és kavargatás nélkül megvárom, míg elkezd karamellizálódni. Néha megrázogatom a serpenyőt. Ahogy félig felolvadt már kevergethetem, míg teljesen felolvad a cukor.
  • Ekkor beleszórom a durvára vágott diót és kicsit átforgatom, hogy a karamell mindenhol bevonja. Sütőpapírra borítom és széthúzogatom. Hagyom kihűlni utána egy nagyobb késsel felaprítom és a kockák tetejére szórom.

További képek