Nutellás sajttorta sütés nélkül
Elkészítés: közepes | 25x25 cm forma
Elkészítés: közepes | 25x25 cm forma
Kekszalap
Hozzávalók / 25x25 cm forma:
- 35 dkg darált keksz
- 10-12 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A darált kekszet összekeverem az olvasztott vajjal, és egy 25x25 cm kivehető aljú formába nyomkodom. Hűtőbe teszem, míg elkészítem a krémet.
Krém
Hozzávalók:
- 75 dkg mascarpone
- 20 dkg nutella
- 3 evőkanál porcukor
- 400 ml tejszín
- 3 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- Felverem a tejszínt 2 evőkanál cukorral. A mascarponét 2 tálba teszem, az egyikbe 50 dkg-ot a másikba 25 dkg-ot.
- A nagyobb adaghoz hozzáadom a nutellát, a tejszín felét és simára keverem. Beleszórok 2 csomag fixálót és géppel csomómentesre kikeverem.
- A kisebb adag mascarponéhoz 1 evőkanál porcukrot adok és a többi tejszínt. Beleszórok 1 csomag fixálót és csomómentesre elkeverem. A csokis alapot a behűtött alapra öntöm és hűtőbe teszem 10 percre.
- Ha kicsit megkeményedett, elsimítom a tetején a tejszínes krémet és hűtőbe teszem éjszakára. Másnap óvatosan kiemelem a formából és kockákra vágom.
Diógrillázs
Hozzávalók:
- 20 dkg durvára vágott dió
- 20 dkg kristálycukor
- 5-6 csepp citromlé
Elkészítés:
- A cukrot egy vas serpenyőben takaréklángra teszem. Rácsöpögtetem a citromlevet és kavargatás nélkül megvárom, míg elkezd karamellizálódni. Néha megrázogatom a serpenyőt. Ahogy félig felolvadt már kevergethetem, míg teljesen felolvad a cukor.
- Ekkor beleszórom a durvára vágott diót és kicsit átforgatom, hogy a karamell mindenhol bevonja. Sütőpapírra borítom és széthúzogatom. Hagyom kihűlni utána egy nagyobb késsel felaprítom és a kockák tetejére szórom.