Oreós sült sajttorta
Elkészítés: könnyű | 26 cm torta
Elkészítés: könnyű | 26 cm torta
Keksz alap
Hozzávalók / 26 cm torta:
- 22 dkg darált keksz (sima vagy oreo)
- 16 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A darált kekszet összekeverem a kakaóporral és az olvaszott vajjal.
- A tortaforma alját sütőpapírral kibélelem és egy pohár segítségével lenyomkodom a kekszes alapot, hogy pereme is legyen.
- 170°C-on 10 percig elősütöm. Kiveszem és kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 14 dkg görögjoghurt
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg cukor
- 14 db egész oreo keksz
Elkészítés:
- A tojásokat kikeverem a cukorral, hozzáadom a joghurtot.
- Hozzákeverem a mascarponét és alaposan elkeverem.
- Beleszitálom a lisztet és a sütőport és simára keverem.
- Ráöntöm a kekszes alapra és körben kirakom a kekszekkel.
- 150°C-os sütőben kb 50 percig sütöm, tűpróbával ellenőrözöm. Lekapcsolom a sütőt, kitámasztom egy fakanállal és így hagyom hűlni 1 órát.
- Ha kihűlt teljesen, beteszem a hűtőbe és kb 3 óra múlva szeletelem csak fel. Akár egész éjszakára is a hűtőben pihenhet.
Tippek
- A süteményt hidegen szeleteljük csak fel.
- Ha azt szeretnénk, hogy a kekszek belesüljenek kicsit a sajtkrémbe, akkor csak az egyik felüket tegyük a torta tetejére, a másik oldalukat a krémmel együtt használjuk fel más süteményekhez, vagy akár ennek a sajttortának az alapjához.