Oreós sült sajttorta

Elkészítés: könnyű | 26 cm torta

Keksz alap


Hozzávalók / 26 cm torta:

  • 22 dkg darált keksz (sima vagy oreo)
  • 16 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A darált kekszet összekeverem a kakaóporral és az olvaszott vajjal.
  • A tortaforma alját sütőpapírral kibélelem és egy pohár segítségével lenyomkodom a kekszes alapot, hogy pereme is legyen.
  • 170°C-on 10 percig elősütöm. Kiveszem és kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 14 dkg görögjoghurt
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 14 db egész oreo keksz

Elkészítés:

  • A tojásokat kikeverem a cukorral, hozzáadom a joghurtot.
  • Hozzákeverem a mascarponét és alaposan elkeverem.
  • Beleszitálom a lisztet és a sütőport és simára keverem.
  • Ráöntöm a kekszes alapra és körben kirakom a kekszekkel.
  • 150°C-os sütőben kb 50 percig sütöm, tűpróbával ellenőrözöm. Lekapcsolom a sütőt, kitámasztom egy fakanállal és így hagyom hűlni 1 órát.
  • Ha kihűlt teljesen, beteszem a hűtőbe és kb 3 óra múlva szeletelem csak fel. Akár egész éjszakára is a hűtőben pihenhet.

Tippek


  • A süteményt hidegen szeleteljük csak fel.
  • Ha azt szeretnénk, hogy a kekszek belesüljenek kicsit a sajtkrémbe, akkor csak az egyik felüket tegyük a torta tetejére, a másik oldalukat a krémmel együtt használjuk fel más süteményekhez, vagy akár ennek a sajttortának az alapjához.